Stohl András és Hevér Gábor Az Őrült Nők Ketrece 50. előadása tapsrendjében – fotó: Dudás Ernő / Kultúrbrigád

Az Őrült Nők Ketrece: 150!

Share on FacebookShare on Google+Share on TumblrTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on RedditEmail this to someonePrint this page

Százötvenedik előadását és harmadik születésnapját ünnepli Jerry Herman és Harvey Fierstein musicaljének Alföldi Róbert rendezte előadása az Átrium Film-Színházban.

Már egy ideje nem kaphatóak jegyek Az Őrült Nők Ketrece átriumbeli nyári blokkjára, pedig június 28. és július 9. között nyolc előadást is tartanak. A széria első előadása a százötvenedik, az utolsó pedig a harmadik születésnapi alkalom. A produkció castingját 2014 áprilisában tartották, májusban az énekpróbák zajlottak, az olvasópróbára május 25-én került sor, a bemutató július 12-én volt. Azóta ötvenezren látták Az Őrült Nők Ketrecét. A Kultúrbrigád és az Átrium produkciójában készült előadás óriási közönség- és kritikai sikert aratott, számos kiegészítő program – kiállítások, zenés események, performanszok, közönségtalálkozók, dokumentumfilm az előadás készüléséről – kapcsolódott hozzá, a 100. előadás alkalmából képes kiadvány is készült a produkció életéről. A 150. előadásra a műsorfüzet újul meg, az új kiadás a korábbihoz képest bővebb merítést ad az előadáshoz kapcsolódó érdekességekből, kritikákból és kommentárokból.

A nyári blokkban a megszokott szereplőgárda – Stohl András, Hevér Gábor, Fehér Balázs Benő, Józan László, Fehér Tibor, Mihályfi Balázs, Parti Nóra, Csobot Adél, Bach Kata, Nagy Dániel Viktor, Fábián Szabolcs, a Madárkák és a Ketrec zenekara – várja a nézőket, egy kivétellel: Hullan Zsuzsát elfoglaltsága miatt Söptei Andrea és Csarnóy Zsuzsa váltásban helyettesíti, a két kitűnő színésznő már korábban is játszotta egy-egy blokk alkalmával Marie Bouteille szerepét, a csapat boldogan várja vissza őket az előadásba.

A budapesti előadásokkal nem ér véget a mulató évada: július 14-én és 15-én a Nyíregyházi Szabadtéri Színpadon, 22-én Veresegyházon, a Mézesvölgyi Nyár keretében játsszák az előadást, történetében először szabadtéri változatban. Az előadás alkotói mindkét helyen készülnek valami helyi meglepetéssel a közönségnek. A vidéki szabadtéri előadásokra a jegyek már csak korlátozott számban kaphatók.